9 martie 2017

Consultația radio-imagistică

De ce este importantă consultația radio-imagistică?

După efectuarea investigației, medicul radiolog analizează și interpretează rezultatul obținut, explicându-l amănunțit pacientului. Această discuție cu medicul este consultația radio-imagistică.

Buna comunicare dintre medic şi pacient creşte nivelul de satisfacţie al pacientului în ceea ce priveşte actul medical, dar poate influenţa şi starea psihologică a acestuia în timpul investigației și a consultației. Există momente când pacientul poate să se simtă stânjenit în discuţia cu medicul jenându-se să ofere toate informaţiile despre simptomele şi problemele sale de sănătate. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple de aceea vă oferim câteva recomandări, în cele ce urmează. 

Consultațiile radio-imagistice au durate diferite în funcție de complexitatea bolii sau a investigației efectuate. De aceea pacientul trebuie să fie pregătit înainte de venirea la medic, nu doar respectând regulile necesare unei investigații reușite cât și păstrând claritatea și conciziunea în discuția cu medicul din timpul consultației. Pacientul trebuie să concentreze informaţiile esenţiale pentru a se încadra în timpul alocat consultației, dar şi pentru a-i da medicului posibilitatea de a răspunde la cât mai multe întrebări.

Trecerea în revistă a simptomelor și a unui scurt istoric medical ajută medicul să coroboreze rezultatul investigației cu antecedentele medicale ale pacientului și cu recomandările necesare.

Atitudinea proactivă în timpul discuției și  întrebările asupra termenilor medicali pe care nu îi înțelege duc la o informare completă a pacientului asupra rezultatului investigației și a pașilor care trebuie urmați.

Folosindu-și toate competențele dobândite în peste 20 de ani de experiență, medicii noștri fac tot ceea ce este necesar în grija față de sănătatea pacientului. Experiența medic – pacient din clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicală, grijă particulară față de pacient dar și un înalt grad de discreție. 

vezi aici cum te pregătești pentru ecografie

vezi aici cum te pregătești pentru tomografia computerizată

CONSULTAȚIE RADIO-IMAGISTICĂ - DR A.ABDEL RAHMAN MASOUD250 lei
CONSULTAȚIE RADIO - IMAGISTICĂ - DR. TEODOR NEGRU150 lei
INTERPRETARE FILM RADIOLOGIC DIN ALTĂ UNITATE SANITARĂ50 lei/film