5 iulie 2015

Puncții ghidate ecografic sau tomografic

Radiologia intervențională, una dintre cele mai noi ramuri medicale, aflată la granița dintre radiologie și chirurgie, permite efectuarea unor manevre terapeutice și diagnostice minim invazive, sub control imagistic (radiologic, ecografic, tomografic, etc).

radiologie interventiona

Se pot efectua astfel – puncții și biopsii ale organelor profunde, drenarea abceselor și colecțiilor, se poate interveni la nivelul discurilor vertebrale prin nucleoliza enzimatică (injectarea unei enzime în discul vertebral) sau prin fragmentarea percutanată, tratamentul unor cancere prin perfuzie locală de antimitotice (medicamente anticanceroase), punând la adăpost restul organismului față de efectele nedorite ale acestora, se pot repara unele malformații vasculare cerebrale inaccesibile prin neurochirurgia clasică. Aceste tehnici permit să se reducă costurile – și uneori, prin limitarea căii de abordare, riscurile legate de o intervenție chirurgicală clasică.

La clinica noastră, investigațiile intervenționale sunt efectuate cu ajutorul unor echipamente de înaltă performanță, de către dr. A. Abdel-Rahman Masoud, medic primar radiologie imagistică medicală, experiența acestuia însumând peste 30 de ani de practică medicală, în România și în străinătate. Medicul va face totul pentru confortul dvs și vă va ghida cu amabilitate și profesionalism pe tot parcursul procedurii explicându-vă în termeni pe care să îi puteți înțelege

  • PUNCȚIE ASPIRATIVĂ SUB CONTROL ECOGRAFIC (noduli tiroida, sâni, ficat, rinichi, ovare, etc.)
  • PUNCȚIE BIOPSIE SUB CONTROL ECOGRAFIC (cu pistol Bard – pentru sâni, tiroidă, etc)
  • DRENAJ ABCESE, COLECȚII LICHIDIENE SUB CONTROL ECOGRAFIC
  • PUNCȚIE BIOPSIE GHIDATĂ PRIN COMPUTER TOMOGRAF
  • DRENAJ ABCESE, COLECȚII LICHIDIENE GHIDATE PRIN COMPUTER TOMOGRAF
  • GALACTOGRAFIE (vizualizarea canalelor galactofore introducând substanța de contrast prin orificiul de deschidere al acestora la nivelul mamelonului).

 

Consultația radio – imagistică este recomandată pentru o explicare amănunțită a rezultatelor investigațiilor efectuate.

 

RADIOLOGIE INTERVENTIONALĂ DR A.ABDEL RAHMAN MASOUD 
PUNCȚII - BIOPSII GHIDATE ECOGRAF
PUNCȚIE ASPIRATIVĂ (noduli, tiroidă, sâni, ficat, rinichi, ovare, etc.)600 lei
PUNCȚIE BIOPSIE cu PISTOL BARD (sâni, tiroidă, etc.)*700 lei
DRENAJ ABCESE, COLECȚII LICHIDIENE600 lei
GALACTOGRAFIE350 lei
* Prețul investigației de laborator a probei prelevate în urma intervenției se calculează separat în funcție de tarifele laboratorului partener al clinicii. Timp de prelucrare a probei minim 6 săptămâni.