24 august 2015

Ecografia mamară

Ecografia mamară este examenul de primă intenție în explorarea sânului la o femeie sub 35-40 ani.

 

Deoarece sânul femeii tinere este mai dens, eventualele modificări de densitate determinate de procesele patologice (tumori, chisturi etc.) sunt greu sau imposibil de vizualizat pe mamografie, astfel că ecografia rămâne examenul de ales.

Ecografia mamară nu numai că diagnostichează modificări focale cum ar fi nodulii sau chisturile, dar poate face și diferența între acestea (ceea ce mamografia nu poate). Totodată, prin examinarea Doppler apreciază și tipul de vascularizație de la nivelul unei tumori. Există criterii ecografice de diferențiere între malign și benign, astfel că rezultatul are un grad suficient de precizie diagnostică.

Ecografia mamară nu vizualizează focarele de microcalcificări, semn precoce de cancer mamar, deși există speranțe că progresele tehnice vor rezolva și această problemă. Acesta este motivul pentru care la femeile de peste 40 de ani mamografia este investigația de primă intenție.

Ce trebuie înțeles este că cele două metode, ecografia și mamografia sunt metode complementare care sunt folosite împreună pentru un diagnostic precis, ținând seama de caracteristicile fiecărui caz în parte.

Consultația radio-imagistică este recomandată pentru o explicare amănunțită a rezultatelor investigațiilor efectuate. Pentru orice investigație este necesară o programare prealabilă.

Consultă aici pagina despre mamografie iar aici poți afla cum trebuie să te pregătești pentru ecografie.

 

 

INVESTIGATII ECOGRAFIE MAMARA DR COSMIN ALEXANDRESCU 
ECOGRAFIE SAN BILATERAL400 lei
ECOGRAFIE SAN UNILATERAL250 lei
A DOUA OPINIE SENOLOGIE250 lei